|
Recept na Aténská jehla
Recept na Aténská jehla je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Aténská jehla budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 g libového masa (vepřové, kuřecí, já dala krůtí ze stehna), 100 g špeku(nebo anglická slanina, já dala paprikovou slaninu), 1 lžíce kořenící směsi gyros, 2 papriky, 6 cherri rajčátek(mohou být i normální), 6 žampiónů, 4 lahůdkové cibulky, trochu hladké mouky..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Aténská jehla
Recept na Aténská jehla: Maso si nakrájíme na kostky a dáme do misky, kde máme připravenou 1 lžíci kořenící směsi gyros a 3 lžíce oleje, promícháme s masem a necháme odležet, než si připravíme ostatní ingredience. Špek, papriky, žampiony a cibulku si nakrájíme na plátky-kolečka, cherri rajčátka jen na půlky. Všechno si střídavě podle chuti navlečeme na jehly(špejle) a zbylou kořenící směsí ještě potřeme. Na malém množství oleje jehly opražíme a chvíli i dusíme, aby bylo maso pěkně měkké a při tom opečené. Když je hotové, vyndáme ho na talíř a do šťávy přidáme všechny kousíčky ingrediencí, které nám zbyly z navlékání na jehly, necháme chvíli podusit, přidáme trochu mouky, kterou necháme zhnědnout a pak zalijeme vodou, abychom měli šťávičku na maso a chvíli převaříme- poléváme už na talíři, jsou krásně šťavnaté.
Poznámka k receptu na Aténská jehla: Není vůbec třeba cokoliv solit, protože kořenící směs gyrosu je slaná dost!!! Recept mám z obalu od gyrosu, ovšem dost upravený a změněný-možná, že už to není jehla Aténská, ale Česká.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Aténská jehla, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 26.07.2009
- Počet porcí: 2-4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 400 g libového masa (vepřové, kuřecí, já dala krůtí ze stehna), 100 g špeku(nebo anglická slanina, já dala paprikovou slaninu), 1 lžíce kořenící směsi gyros, 2 papriky, 6 cherri rajčátek(mohou být i normální), 6 žampiónů, 4 lahůdkové cibulky, trochu hladké mouky.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na aténská jehla,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Aténská jehla - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Aténská jehla
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|