Recept na "Anglické" závitky ve "valašských" bramborách
Recept na "Anglické" závitky ve "valašských" bramborách je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě "Anglické" závitky ve "valašských" bramborách budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
na závitky: 500 g vepřového mletého masa 150 g nadrobno nakrájeného valašského špeku 1 nadrobno nakrájená větší cibule 2 pl nasekaného libečku 2 kl podravky trochu mletého pepře 1 malá plechovka(125g)neslazeného zahuštěného plnotučného mléka 12 dlouhých plátků anglické slaniny na zabalení závitků na brambory: 200 ml vývaru(může být i z kostky) 200 g na špalíčky nakrájeného valašského špeku 6 na silnější plátky nakrájených menších brambor 2 na hrubé půlměsíčky nakrájené větší cibule 6-10 na plátky nakrájených stroužků česneku 1 kl pálivé papriky 1 kl soli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na "Anglické" závitky ve "valašských" bramborách
Recept na "Anglické" závitky ve "valašských" bramborách: Nejlépe večer si smícháme všechny uvedené suroviny na závitky a dáme je přes noc v uzavřené nádobě uležet do lednice. Druhý den masovou směs promícháme a utvoříme 6 oválnějších karbenátků. Na prkénko si rozložíme anglickou slaninu, vždy 2plátky na 1karbenátek na ně položíme masovou směs a rolujeme do tvaru závitků. Do větší ohnivzdorné mísy dáme všechny uvedené suroviny na brambory, dobře promícháme a na to všechno narovnáme připravené závitky. Přikryjeme poklicí a dáme do předem předehřáté trouby na 3/4výkon zapéct na 35minut. Poté troubu stlumíme na poloviční výkon a již bez poklice závitky dopečeme dalších 20minut.
Poznámka k receptu na "Anglické" závitky ve "valašských" bramborách: Darina:Za vyzkoušení i pochvalu moc děkuji
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Anglické" závitky ve "valašských" bramborách, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 13.04.2012
- Počet porcí: 3-4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: na závitky: 500 g vepřového mletého masa 150 g nadrobno nakrájeného valašského špeku 1 nadrobno nakrájená větší cibule 2 pl nasekaného libečku 2 kl podravky trochu mletého pepře 1 malá plechovka(125g)neslazeného zahuštěného plnotučného mléka 12 dlouhých plátků anglické slaniny na zabalení závitků na brambory: 200 ml vývaru(může být i z kostky) 200 g na špalíčky nakrájeného valašského špeku 6 na silnější plátky nakrájených menších brambor 2 na hrubé půlměsíčky nakrájené větší cibule 6-10 na plátky nakrájených stroužků česneku 1 kl pálivé papriky 1 kl soli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "anglické" závitky ve "valašských" bramborách,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Anglické" závitky ve "valašských" bramborách - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Anglické" závitky ve "valašských" bramborách
|
|