|
Recept na Anglická hovězí pečeně
Recept na Anglická hovězí pečeně je zařazen v kategorii pomalý hrnec.
K přípravě Anglická hovězí pečeně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
hovězí maso přední (podplečí-krk)cca 1,5 kg pepř sušená hořčice pikantní hořčice cibule sůl olej nítě na svázání masa maso lze i prošpikovat.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Anglická hovězí pečeně
Recept na Anglická hovězí pečeně: Hovězí maso (je podle mne lepší přední, mírně prorostlé) omyjeme, osušíme, potřeme marinádou ze sušené hořčice, pikantní hořčice, pepře a trošky oleje. Maso svážeme a necháme odležet na chladném místě nejlépe přes noc. Poté jej zprudka opečeme (já pekla rovnou v kameninové nádobě pomalého hrnce) na trošce oleje. Vyjmeme, do hrnce vložíme na kolečka nakrájenou cibuli, vložíme zpět maso, osolíme, můžeme podlít cca 150 ml vody (nebo vína). Hrnec zapneme na 4 hod. High V případě, že nemáte "pomalý hrnec" bych postup dodržela, maso bych poté vložila do trouby, pevně zabezpečila alobalem proti úniku páry a pekla bych při VELMI nízké teplotě asi 120 stupňů také 4 hodiny. Poté maso vyjmeme, necháme odpočinout cca 20 minut, odstraníme níti. Vzniklou omáčku můžete zahustit "záklotkou" z trošky vody a hl. mouky, nebo vhodit kuličku z másla a hl. mouky. Samozřejmě omáčku v tomto případě provaříme. Podáváme s bramborem (rozšťouchaným s troškou teplé smetany a cibulkou) a dušenou mrkvičkou. Můj syn tuto pečeni miluje s chlebem nakrájenou na slabé plátky a majonézou ;-)
Poznámka k receptu na Anglická hovězí pečeně: Sušenou hořčici lze zakoupit v této prodejně : http://www.robertson.cz/eshop/show/3633?itemsConta... Zdroj:http://www.zdravavarecka.cz/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Anglická hovězí pečeně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Iljusa
- Datum vložení: 17.12.2009
- Počet porcí: 3 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pomalý hrnec
- Suroviny: hovězí maso přední (podplečí-krk)cca 1,5 kg pepř sušená hořčice pikantní hořčice cibule sůl olej nítě na svázání masa maso lze i prošpikovat
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na anglická hovězí pečeně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Anglická hovězí pečeně
Vložit příspěvek pro Anglická hovězí pečeně
Předmět: roastbeef | Datum: 07.11.2017 20:06:44 | Autor: Jitka Odvárková | Dobrý den, hledám na netu recept na r. v pomalém hrnci, myslíte, že by v něm šel připravit ?
Jitka | Odpovědět |
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Anglická hovězí pečeně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|