|
Recept na Abbracci sušenky
Recept na Abbracci sušenky je zařazen v kategorii cukroví - pečené.
K přípravě Abbracci sušenky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Vanilkové těsto: 250g hladké mouky (kvůli medu jsem ale nakonec ještě cca lžíci mouky přidala) 95g změklého másla (původní recept říká 50g másla, 45g ztuženého rostlinného tuku) 70g třtinového cukru (původní recept říká krupici) 50g medu + 1 polévková lžíce (původně je 100g cukru, anglický recept říká 120g, zkusila jsem nahradit část medem, zrovna u toho vanilkového krému se to moc nesneslo) 1 vejce (možno vynechat) 3 polévkové lžíce smetany ke šlehání 1 1/2 čajové lžičky kypřícího prášku pár kapek vanilkové tresti či přímo samotnou vanilku špetka soli Kakaové těsto 250g hladké mouky 100g změklého másla (původní recept říká 60g másla, 40g ztuženého rostlinného tuku) 70g třtinového cukru 50g medu + 1 polévková lžíce (toto těsto už med snášelo lépe) 30g holandského kakaa 40g mléka 1 vejce 1 1/2 čajové lžičky kypřícího prášku špetka soli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Abbracci sušenky
Recept na Abbracci sušenky: Troubu jsem si zapnula na 180°C. Zvlášť jsem si smíchala ingredience na obě těsta. Pak jsem si vždy z každého kousek ukrojila, vyválela dlouhý tenký váleček a ukrajovala z něj kousky dlouhé cca 5cm (nezdá se to, ale není to až tak snadné, však to podle toho vypadá), vytvarovala jsem půl kruh z vanilkového válečku pak čokoládového a spojila je v kolečko. Takto zaplněný plech jsem dala do trouby na cca 15minut.
Poznámka k receptu na Abbracci sušenky: Když můj taťka pracoval v Itálii, tak je odtama vozil, když přijel domů. Dneska už se dají i koupit v různých specializovaných obchodech s italskými potravinami, možná by se daly sehnat i v lepším supermarketu (ale u těch jsem ještě neměla štěstí). Dokládám 2 recepty, z nichž jsem čerpala (mé úpravy jsou zmíněny v textu): http://www.mulinobianco.it/colazione-e-merenda/bis... http://www.myitaliansmorgasbord.com/2011/11/20/abb... http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/10/abbracci...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Abbracci sušenky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kaczik
- Datum vložení: 01.12.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Cukroví - Pečené
- Suroviny: Vanilkové těsto: 250g hladké mouky (kvůli medu jsem ale nakonec ještě cca lžíci mouky přidala) 95g změklého másla (původní recept říká 50g másla, 45g ztuženého rostlinného tuku) 70g třtinového cukru (původní recept říká krupici) 50g medu + 1 polévková lžíce (původně je 100g cukru, anglický recept říká 120g, zkusila jsem nahradit část medem, zrovna u toho vanilkového krému se to moc nesneslo) 1 vejce (možno vynechat) 3 polévkové lžíce smetany ke šlehání 1 1/2 čajové lžičky kypřícího prášku pár kapek vanilkové tresti či přímo samotnou vanilku špetka soli Kakaové těsto 250g hladké mouky 100g změklého másla (původní recept říká 60g másla, 40g ztuženého rostlinného tuku) 70g třtinového cukru 50g medu + 1 polévková lžíce (toto těsto už med snášelo lépe) 30g holandského kakaa 40g mléka 1 vejce 1 1/2 čajové lžičky kypřícího prášku špetka soli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na abbracci sušenky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Abbracci sušenky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Abbracci sušenky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|