RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Těstoviny kopr

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Těstoviny jsou potravinový produkt, který se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Pocházejí z Itálie. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a příd

Recepty - Těstoviny kopr

Těstoviny - návody k vaření - online kuchařka

Těstoviny jsou potravinový produkt, který se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Pocházejí z Itálie. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a přídavných látek k jejich obarvení nebo ochucení. Těstoviny se doporučují vařit ve vroucí osolené vodě (zhruba jeden litr vody na 100 g těstovin). Rozlišujeme těstoviny vaječné a bezvaječné. Dále se můžeme setkat s těstovinami semolinovými, celozrnnými pšeničnými nebo špaldovými, ječnými nebo žitnými. V obchodech zdravé výživy jsou dnes k dostání také těstoviny z bezlepkové mouky - pohankové nebo rýžové.

Kopr se používá jako zelenina, koření a jako léčivka. Užívají se celé rostliny kromě kořenů - nať, listy, kvetoucí okolíky, zralé i nezralé semeno. Na zeleno se sklízí do svazečků 15 až 20 cm vysoká mladá nať, ke konzervování se sklízí nať ve fázi prodlužovacího růstu. Lze sklízet až do doby květu. Výborně se suší. Chceme-li získávat semena, která při dozrávání snadno vypadávají, posekáme rostliny před jeho dozráním zrána za rosy a svážeme je do snopků, které dosušíme v panácích. Poté semena vymlátíme a dosušíme v tenké vrstvě. Bylina se používá především jako dochucovadlo k rybám a vařenému masu i syrové zeleniny, do mléčných omáček a polévek, pomazánek a salátů. Koprová nať je důležitou součástí jak bylinkového octa, tak nálevu na nakládané okurky, zelí a cibule. Pro zimní zásobu konzervujeme nasekané listy do soli či do octového nálevu. Můžeme je rovněž sušit, ale velmi opatrně a rychle v proudu vzduchu ne teplejšího než 30 °C, jinak voňavý a velmi snadno prchavý éterický olej vytěká. Sušený kopr pak uchováváme v dobře těsnicích nádobách. Z téhož důvodu přidáváme kopr k teplým pokrmům až těsně před podáváním. Koprový čaj působí tišivě při zažívacích obtížích a nadýmání. Díky svým močopudným vlastnostem je doporučován na ledvinová onemocnění. Kopr podporuje tvorbu mléka u kojících matek, podporuje tvorbu žaludečních šťáv, tiší kašel, pomáhá při nespavosti. Semena kopru obsahují vitamín C, A, dále silice, vápník, fosfor a mnoho dalších minerálních látek. Koupel s koprovými semeny posiluje nehty. Žvýkání koprových semen způsobuje sladší dech.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 12 receptůZobrazuji: 1-12 receptů
Recept na Zapečená tarhoňa
Zapečená tarhoňa Dáme vařit tarhoňu v mírně osolené vodě. Na oleji do skolovata orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou anglickou, gothajík a zarestujeme. Uvařenou tarhoňu na cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Nivu a uzenou cihlu...
Sépiové špagety s marinovaným lososem
Sépiové špagety s marinovaným lososem 1. Lososa nakrájet na tenké plátky (sousta) a dát do misky se šťávou z limetky, solí, pepřem, koprem a 1 lžící oleje. Alespoň na hodinu do lednice, občas ho otočit. 2.Metličkou ušlehat hořčici, smetanu, zbylý olej a kůru z limetky nakrájenou ne velmi slab...
Nejlepší recept na Těstoviny s lososem ve smetaně
Těstoviny s lososem ve smetaně Těstoviny uvaříme na skus. Mezitím do větší pánve vlijeme smetanu, přidáme nakrájenou zelenou cibulku, lžíci nasekaných kaparů (+ několik celých kuliček), dvě lžíce másla a doprostřed pánve položíme porce lososa, které jsme osolili, opepřili, zakapal...
Plněné těstoviny
Plněné těstoviny 1. Vypracujeme nudlové těsto a zabalíme je do fólie. Dáme odpočinout asi na 30 minut. 2. Maso i oloupané cibule dvakrát pomeleme, přidáme lžičku vody, okořeníme a dobře propracujeme. 3. Na pomoučeném vále po částech vyválíme plát těsta silný 1,5-2 mm....
„Zdravé vaření“: Kopřivové noky s omáčkou z pečených paprik
„Zdravé vaření“: Kopřivové noky s omáčkou z pečených paprik Nejdříve je třeba důkladně očistit kopřivy. Nechte je alespoň na čtvrt hodiny namočené ve vlažené vodě, aby se z nich vyplavil případný hmyz (když použijete hodně hlubokou nádobu, můžete pak případné kraulující broučky zachraňovat před utopením), a...
Nejlepší recept na Špagety s omáčkou z uzeného lososa, kaparů a koprové omáčky
Špagety s omáčkou z uzeného lososa, kaparů a koprové omáčky Těstoviny / špagety/ uvaříme v osolené vodě podle návodu. Dáme si stranou jeden šálek vody z uvařených těstovin a vlijeme do větší misky. Přidáme pokrájené plátky z uzeného lososa a pokrájené kousky z krabích tyčinek, zakysanou smetanu, smíchanou se...
Recept na Ravioli plněné lososem s chřestem a koriandrem
Ravioli plněné lososem s chřestem a koriandrem 1. Zadělat těsto (kopeček mouky, do středu vejce, postupně vidličkou vmíchat mouku do vajec, v průběhu přidat olej) - zabalit do folie, nechat odpočinout 20 min. 2. Lososa nakrájet na kostičky 1x1cm, promíchat s ricottou, koprem, solí, pepřem. 3. Z těsta vy...
Holandský nudlový salát - recept od maminky
Holandský nudlový salát Těstoviny uvaříme podle návodu, prolijeme studenou vodou a poté olejem. Hrášek povaříme v osolené vodě se špetkou cukru na skus. Smícháme s nudličkami lososa, nakrájenými vejci, jemně nasekaným koprem a promísíme se zálivkou z jogurtu, majonézy, hořčice, ...
Nejlepší recept na Těstoviny penne se špenátem a mozzarellou
Těstoviny penne se špenátem a mozzarellou Cibuli nakrájíme na jemné proužky a orestujeme na olivovém oleji. Přidáme na drobno nakrájený česnek, rozmražený špenát a krátce podusíme. Přilijeme smetanu a provaříme na mírném ohni zhruba 5 minut. Nakonec přidáme bylinky, promícháme s těstovinami a zd...
Nejlepší recept na Těstoviny s koprovou zakysankou, žampiony a masem
Těstoviny s koprovou zakysankou, žampiony a masem Nejprve dáme vařit kuře zbavené kůže. Uvaříme těstoviny z tvrdé pšenice al dente. Dále nakrájíme žampiony a spolu s kukuřicí, částí kopru, česnekem a kořením orestujeme na másle a necháme chvíli dusit pod poklicí do změknutí. Do hotové směsi při...
Nudle s koprovou omáčkou a brokolicí
Nudle s koprovou omáčkou a brokolicí Vejce uvaříme natvrdo. Brokolici rozdělíme na růžičky a povaříme v osolené vodě nebo na páře do změknutí (nerozvaříme). Nudle uvaříme běžným způsobem, scedíme je a promícháme s máslem a uvařenou brokolicí. Na omáčku si připravíme z másla a mouk...
Tzatziky těstoviny se zeleninou a liškami
Tzatziky těstoviny se zeleninou a  liškami Na rozehřátém másle podusíme mraženou zeleninu a houby doměkka (na skus), přimícháme těstoviny uvařené v osolené vodě s trochou oleje a okořeníme koření Tzatziky. Směs necháme pod pokličkou chvíli proležet (cca 2 min, jen než se rozvoní koření) a tepl...
Nalezeno: 12 receptůZobrazuji: 1-12 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry

Těstoviny

Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist