RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Pampeliškový domácí med

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Pampeliškový domácí med, recepty Pampeliškový domácí med, Pampeliškový, domácí, med


Recept na Pampeliškový domácí med

Recept na Pampeliškový domácí med je zařazen v kategorii zavařeniny. K přípravě Pampeliškový domácí med budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
250-300ks pampeliškových květů 1kg krystalového cukru 1l vlažné vody 3 polévkové lžíce citrónové šťávy/citronka.

Pampeliškový domácí med
Zvětšit obrázek

Recept na Pampeliškový domácí med

Recept na Pampeliškový domácí med:
250-300 ks pampeliškových květů si šetrně omyjeme, abychom nesmyli pyl, ale pouze povrchové nečistoty. Odměříme si 1 l vlažné vody a pampelišky necháme louhovat 24hod ( v průběhu louhování můžeme květy holou rukou jednou - dvakrát promíchat a zmáčknout, tak aby nám pustili co nejvíc vitamínů:) ) Po uplynutí doby scedíme výluh přes sítko a květy pořádně do sucha vymačkáme. Nálev vložíme do hrnce, přidáme 1 kg cukru a 3 polévkové lžíce citrónové šťávy nebo citronky. Vaříme 70-80 min. Po té med odstavíme, chvíli počkáme a naléváme do připravených skleniček.

Poznámka k receptu na Pampeliškový domácí med:
Pokud máte výluh světlý, měl by být med po uvaření také světlý, pokud tmavší, tak zase tmavší med. Ve spoustě receptů je zmiňováno vařit, až se med začne táhnout. Podle mých zkušeností je nejlepší vařit med max 70-80 min. Med je po uvaření řídší, ale po ochlazení ve sklenicích pomalinku tuhne. Zachová si tak silné pampelišové aroma a chuť. Proto hodně lidí, kteří med vaří poprvé, se mylně domnívá, že se med musí vařit do táhnutí. Potom jim zhoustne tak, že chutná po karamelu nebo zcukernatí ve sklenicích. A to je špatně:) Tip : Vyluhované pampelišky nemusíme vyhazovat, ale můžeme je zase vyházet do trávy, ať nám vyrostou i příští rok:)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pampeliškový domácí med, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: cookies
  • Datum vložení: 30.06.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zavařeniny
  • Suroviny: 250-300ks pampeliškových květů 1kg krystalového cukru 1l vlažné vody 3 polévkové lžíce citrónové šťávy/citronka
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pampeliškový domácí med, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pampeliškový domácí med - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pampeliškový domácí med

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist